Reclaimed timber mosaic tiles are the key feature of this renovated Balmain bathroom. The home is a large apartment in a building which originally housed the Evans Confectionery factory, established in the 1950s.

BATHROOM RENOVATIONS SYDNEY: Balmain 2041

Originally, the building housed the Evans Confectionery factory which was established in the 1950s. In the late 1980s a developer bought the building and divided it into a number of large apartments. The brief from the owners was to modernise the main bathroom, adjacent powder room but ensure the design was in keeping with the history of the building and would suit the industrial style of the interior.

Designed by John Spiteri and built by Brindabella. Photography: Eliot Cohen from Zeitgeist Photography

HIA Australian Bathroom Design of the Year 2015

HIA NSW 2014 Bathroom Design of the Year

2014 KBDi NSW Finalist – Large Bathroom

WALL TILES Tera Nova Provenza Bianco 300mm x 600mm vitrified
FLOOR TILES – Tera Nova Provenza Grey 600mm x 600mm
FEATURE TILE – Renaza Rustico from Bella Lujo
BASIN – Main bathroom Laufen Il Bagno Alessi One in white, floor standing
BASIN – Powder room Laufen Il Bagno Alessi One wall basin
SHOWER SCREEN – 10mm frameless Starfire Glass
TOILET – Geberit Monolith module in white glass with Axa Uno wall-faced pan and soft-close seat
MIRROR – Attard pencil flat
SHAVING CABINET – Attard recessed unit
BATH – Kaldewei Saniform Plus
BASIN TAPS – Astra Walker
SHOWER MIXER – Astra Walker mixer, Ellisse shower rail set
ACCESSORIES – Toilet roll holder, four single towel rails, towel ring

“ The place hadn’t been renovated since the 1980’s. John and his team transformed the space without sacrificing the character – we love it  “  Owner

For further information, questions or an enquiry about your Sydney home improvement project contact us today.

design - project management - licensed builder

PROUD MEMBER OF:

kbdi_logo_member2017_-01kbdi_logo_member2017_bw_-01hia_member_20years hia

Winner of:

hiacsr_aha15_winner_bd_skdkbdi-designer-awards-2014_finalist_landscape